MAJORSTUEN BARNEHAGE

Majorstuen barnehage er en ombygd militærkaserne opprinnelig bygd for tyske ubåtoffiserer under 2. verdenskrig. Bygningen er fredet, noe som har satt strenge rammer for planleggingen av barnehagen. Eksteriør, midtkorridorer og trapperom skulle beholdes. Romstrukturen skulle være synlig.

Barnehagen består av fire baser/avdelinger fordelt på to etasjer. Første etasje består av garderober, tørkerom, verksted, stellerom, kontor, to baser og kjøkken. Andre etasje består av garderober, personalrom, møterom, verksted, stellerom, to baser og kjøkken. Det er i tillegg full kjeller og et loft i bygningen. Kjelleren består av personalgarderober, vaskerom og div boder mens loftet fungerer som ventilasjonsrom.

Det ble installert heis og bygd en ekstra trapp. En ny hovedinngang ble etablert på nord-vestfasaden og er den eneste fasadeendringen som ble gjort. (Vinduene ble byttet og tilbakført til originalglass).

Utfordringen lå i å skape åpenhet mellom rommene, slippe lyset inn i huset og oppnå kontakt mellom ute og inne. Det ble bl.a brukt lyse og blanke overflater, dører med glass, store glasskyvedører og innvendige vinduer/glugger i ulik størrelse for å oppnå dette. Gangen ble åpnet opp i begge etasjer for å gi gjennomlys på langs i bygget.

Barnehagen er planlagt i nært samarbeid med personalet på Majorstuen barnehage.

Møbler er designet av kontoret og laget i tre størrelser for fleksibel bruk til korbenker, bord, sittegrupper, ”butikk» mm.