

NTNU Helgasetr
Detaljprosjektering av interiør i nytt undervisningsbygg for helsefag ved NTNU. Bygget rommer også treningsanlegg for Studentsamskipnaden. Prosjektet har særlig fokus på universell utforming av bygg så vel som i innredningen.


Studentersamfundet i Trondheim

Huset har vært hjem for studentmiljøets kulturaktiviteter, samfunnsdebatt og sosiale arrangement i snart 100 år. Studentene har hele tiden eid bygget selv og organisert virksomhet og arrangement på frivillig basis. Virksomhetene omfatter bl.a. kulturarrangementet UKA og den internasjonale studentfestivalen ISFIT.


NTNU – Fellesområder

Campus har store fellesområder, og det har vært et mål å få utnyttet disse arealene, ikke bare som kommunikasjonsårer, men også til å tilføre liv på Campus. Eggen arkitekter har blitt engasjert til å se på hvilke potensialer som ligger i fellesområdene på blant annet Dragvoll, Sentralbygget og i Elektrobygget.


D-bygget på Rotvoll

I starten av 2024 sto D-bygget på Rotvoll ferdig rehabilitert. Prosjektet er gjennomført for for AHA-eiendom, og omfattet oppgradering av betongbygget fra 1970-tallet tegnet av Knut Henrik Andersen. Hovedgrepet var en ny etasje i limtre og massivtre oppå den eksisterende konstruksjonen, noe som ble muliggjort av treets lave egenvekt. Bygget har også fått nye fasader i kobber og cortenstål, og ligger vakkert plassert mellom furutrær med utsikt mot fjorden.


Arkitekturstrategi for Trondheim
Arkitekturstrategien for Trondheim er en veileder for byutvikling, med mål om å styrke byens identitet og skape gode omgivelser.


NTNU – Makerspaces
Det er viktig for NTNU at studentene også får øving i praktisk arbeid og utforskning. Det er i dag mange tunge labber hvor det foregår forskning og testing, men disse krever sikkerhetsutstyr og opplæring. Som ledd i dette har vi vært med på å utvikle studentverksteder/labber som har mindre farlig utstyr og som kan være åpent uten tilsyn.


NTNU – Uformelle studentarealer

De uformelle studentarealene skal bidra til å gjøre universitetscampus til en attraktiv arena som tas i bruk i større omfang og på andre måter enn tidligere. En utfordring på enkelte campuser er at studentene drar hjem fra campus når forelesningene er ferdige. Disse arealene skal være et sted å møtes en hel gjeng, men samtidig et sted å være alene, sammen med andre.


Rehabilitering Hovedbygget
NTNUs hovedbygning på Gløshaugen er fredet. Under restaureringen 2012–2023 ble det vektlagt å bygge videre på bygningens karakter og egenart, samt ivareta dagens og fremtidens behov. Arbeidet ble gjort i tett samarbeid med Riks- og Fylkesantikvar.


Munkeby Mariakloster

Cistercienserne har på nytt etablert kloster på Munkeby. I tråd med cistersienserarkitekturens tradisjon er det etterstrebet en enkelhet i detaljering og ornamentikk som fremhever lysets endring gjennom dagen.


Smedparken

Prosjektet omfatter mulighetsstudie, reguleringsplan og detaljprosjektering av et kvartal med næringsarealer og boliger på ca. 7500 m² i Heimdal sentrum, like ved Jernbanebrua, kjent som Smedbrua.


NTNU – Mulighetsstudier i planområde 4

Denne mulighetsstudien undersøker utviklingspotensialet for planområde 4, Lerkendal, som er ett av fem prioriterte områder for NTNUs campussamling i Trondheim. Målet er å samle NTNUs fagmiljøer på og rundt Gløshaugen og samtidig sikre et helhetlig rammeverk for detaljregulering og utbygging. Studien omfatter vurderinger av kapasitet, form og typologi samt analyser som danner grunnlaget for områdereguleringen av delområde 4 og 5.


Røros museum

Røros museum arrangerte parallelloppdrag for nytt administrasjonsbygg og publikumsarealer i Smelthytta.Rørosmuseet, etablert i 1930 som Røros Museumsforening, har en rik historie med fokus på bergverkshistorie, bygningsvern, sørsamisk kulturhistorie, naturhistorie og Verdensarven Røros bergstad og Circumferensen.


Å barnehage
Åfjord kommune har oppført ny 6-avdelings barnehage med egen friluftsavdeling, dimensjonert for 120 barn.

NTNU – Studentaktive læringsarealer

Ved NTNU har vi siden 2016 vært med på å utvikle ulike typer læringsarealer som er designet for mer studentaktiv undervisning. Rommene skal legge tilrette for en mer dynamisk undervisningsform som veksler mellom gruppearbeid, diskusjon og korte introforelesninger.


Tiller vgs

Nye Tiller videregående skole omfatter rehabilitering og nybygg av Tiller vgs samt ny flerbrukshall. Skolen har en innovativ pedagogisk løsning med stor grad av tverrfaglig undervisning, der undervisningen er organisert i hjemmeområder, hubs, hvor flere klasser er samlet.


Læringsarealer i Realfagbygget U1

Pilotprosjekt som skal bidra til å gjøre universitetscampus til en attraktiv arena som tas i bruk i større omfang og på andre måter enn hva tilfellet er i dag. Formålet med NTNUs pilotprosjekter er å undersøke og utvikle konsepter for nye læringsarenaer og uformelle møtesteder for studenter som kan vise veg fremover for å møte stadig endrede behov.


Auditorium i Realfagbygget R2
Formålet med NTNUs pilotprosjekter er å undersøke og utvikle konsepter for nye læringsarenaer og uformelle møtesteder for studenter som kan vise veg fremover for å møte stadig endrede behov.


Enebolig i byen
Boligen er organisert med oppholdsareal på inngangsplanet, med frokostterrasse mot øst og hovedatkomst, hage og en større terrasse mot vest.


Tukthuset og Lagmannsretten

Rehabilitering av bygningen fra 1733 som opprinnelig var oppført som kirke og verkstedsbygg for Tukthuset. Den ble ombygget til lokaler for Frostating lagmannsrett i 1920 Tukthuset i Kongens gate 85 er det første tukthuset i Norge og ble oppført i årene 1732-1733. Lagmannsretten i Erling Skakkes gate 60 var opprinnelig en del av Tukthuset før denne delen i 1925 ble bygget om til rettslokaler for Frostating lagmannsrett.


Risvollan helse- og velferdssenter
Risvollan helse- og velferdssenter består av 50 omsorgsboliger i et kvartal mot sør og et helse- og velferdssenter med sykehjemsplasser for 72 beboere mot nord.


UngBo-tunet
Fire boliger tilrettelagt for yngre beboere med mulighet for heldøgns helse- og omsorgstjenester.


NTNU – Mulighetsstudier rundt Gløshaugen
Mulighetsstudien undersøker potensialet for utvikling av tomtene rundt Gløshaugen. Målet er å styrke campus som et levende og integrert del av byen, med nye bygg, forbedrede forbindelser og attraktive møteplasser for studenter, ansatte og byens innbyggere.


Lade skole og flerbrukshall
Barne- og ungdomsskole for 740 elever med flerbrukshall. Skoletomta ligger opp mot friområdet Grønlia i et historisk bygningsmiljø med Lade kirke og Lade gård som naboer.


Museet Kystens Arv

En av landets største samlinger av tradisjonsbåter finnes i Museet Kystens Arv i Stadsbygd. Formidlingsbygget viderefører bygningsform, konstruksjon og materialbruk fra tradisjonsbyggeriet til et moderne museumsbygg med utstillingsarealer, kafé og kontorarealer for ansatte.


Fritidsbolig ved havet

Med tett skog bak og åpent, værhardt svaberg ned til sjøen danner fritidsboligen et lunt uteområde med glimt mellom bygningene ut mot storhavet.


Eneboliger og rekkehus på Nedre Humlehaugen
Nedre Humlehaugen på Ranheim er et større planområde med boligutvikling der felt B1 og B2 består av eneboliger og rekkehus som ligger i to rekker lags en indre adkomstveg.


St. Olav domkirke

Tomten for den katolske kirken har en viktig og prominent plassering i Trondheim sentrum og i bybildet. Katedralen markerer seg i forhold til hovedinnfarten til sentrum, til landskapsrommet med elveslyngen og elvepromenaden, til bygningsmiljøet på Kalvskinnet og til Erkebispegågrden og Nidarosdomen.


Trondheim Maritime Senter
Nyhavna er utpekt som et fremtidig byutviklingsområde. Vårt arbeid startet med en mulighetsstudie for utvikling av et senter for maritime virksomheter med behov for nærhet til havna og dokkanlegget, tett opptil Dora 2.


NTNU – Campusutvikling

I 2015 ble det vedtatt å slå sammen NTNU og høgskolene i Sør-Trøndelag, Ålesund og Gjøvik. Målet var å øke bredden i utdanningstilbudet og styrke forskningsmiljøene.


Åsveien skole
Vinnerprosjektet i plan- og designkonkurranse om ny skole, idrettshall og ressurssenter for barn med autisme. Skolen er dimensjonert for 650 elever og har et bruttoareal på 11300 m2. Prosjektet ble tegnet av Eggen Arkitekter AS og Løvetanna Landskap AS og skolen ble tatt i bruk i februar 2015.


Hytte på myra

550 moh ligger tomta i utkanten av et eldre hytteområde. Hyttene ligger skjult av etablert vegetasjon på hver sin skogbevokste fjellhaug. Mellom haugene er det åpne myrdrag. Den nye hytta tar opp temaet og er utformet og plassert på sin haug slik at de fleste furutrærne er bevart.


Presidentveita
Presidentveita ble tildelt Trondheim kommunes byggeskikkspris i 2014, som et godt eksempel på et infillprosjekt som forholder seg til en tett, kompleks og verneverdig bysituasjon.


Havstein gård
Boliganlegget på Havstein gård består av en samlet plan som omfatter Låven, de gamle gårdsbygningene og boliggruppen Catharinas hage.


Nedre Singsakerslette

Nedre Singsakerslette studentby er et byutviklingsprosjekt i regi av Studentsamskipnaden i Trondheim (SiT) med studentboliger for 600 studenter. Eggen arkitekter, PKA arkitekter og ARC Arkitekter utarbeidet sammen en bebyggelsesplan for området. Planarbeidet startet i 1998. Utbyggingen pågikk sammenhengende fram til 2009.


Nardo skole og barnehage

Trondheim kommunes første skole bygget i massivtre, og pilotprosjekt i kommunens satsning i «Nordiske trebyer – Moderne Treby Trondheim» hvor målsettingen har vært bruk av tre i konstruksjoner, fasader og interiør. Nardo skole mottok Trondheim kommunes energipris for 2009 og fikk hedrende omtale ved tildeling av Trondheim kommunes byggeskikkspris 2008.

Fosen vgs / Bjugn kulturhus

Fosen videregående skole og kulturhus omfatter 7500 m2 nybygg og 2500 m2 ombygging. Bygget inneholder videregående skole, kultursal og folkebibliotek, og er tilrettelagt for fleksible undervisningsopplegg.


Riksregalieutstillingen i Erkebispegården
Riksregalieutstillingen ble åpnet av H.M. Kongen i forbindelse med kroningsjubileet i 2006.


Besøkssenter ved Nidarosdomen

Besøkssenteret ble tildelt Trondheim kommunes byggeskikkpris i 2006, hvor juryen uttalte: «Publikumsbygget har stillferdig underordnet seg Nidarosdomen, men samtidig komplettert og forsterket Vestfrontplassen, og skapt et nytt og vakkert byrom. Bygningen i seg selv klarer på en nesten magisk måte å både være moderne og å vise et klart og utvetydig slektskap med selve Nidarosdomen.»


Gjenoppbygging av Erkebispegården

Erkebispegårdens sør- og østfløy brant ned til grunnen i 1983. Med det forsvant viktige bygninger fra Trondheims militære historie, og Domkirkens samling av middelalderskulpturer ble skadet. Det ble avholdt en åpen arkitektkonkurranse om gjennoppbygging i 1991. Eggen arkitekter avsto fra deltakelse ettersom Nils Henrik Eggen hadde bidratt til utarbeidelse av konkurransens forutsetninger. I 1994 ble Eggen arkitekter anmodet av Statsbygg om å overta oppdraget ettersom forhandlinger med konkurransens vinner ikke førte frem til avtale.