Hytte på Myra

Hytte 550 moh.

Tomten ligger i utkanten av et eldre eksisterende hytteområde. Hyttene ligger skjult av etablert vegetasjon på hver sin skogbevokst fjellhaug. Mellom haugene er det åpne myrdrag. Den nye hytten tar opp dette tema og er utformet og plassert på sin haug slik at de fleste eksisterende furutrær ble bevart.

Planen er korsformet og gir et atkomst- og oppholdstun orientert mot sør-vest samtidig som det er utsikt i mange retninger fra interiøret. En gammel sti til naboen går fortsatt over tomten, gjennom hytten.

De motstilte pulttakene gir to små hemser med soveplasser for gjester.

Bygget er oppført på betongpillarer til fjell hvor store utkraginger i limtre bærer gavlene ut over myra, som har minimalisert grunnarbeidene og terrengskadene.

Hytten er sonedelt for oppvarming for vinterbruk, de best isolerte rom er bad og vinterstuen. Sommerstuen oppvarmes etter behov med vedovn. Hytten er dimensjonert for to personer, men har sengeplasser for sju personer. Inngangspartiet er også grovkjøkken og bod for ski- og fiskeutstyr.

Utvendig kledning er lokalprodusert furupanel med vindusomramminger og tak i corten stål plater.

Innvendig gulv og utforinger er av douglas fir, veggkledning av osp og gjennomfargede osb-plater, himlingene er kledd med perforerte sinusplater av aluminium.

 

 

Utvalgte Prosjekter